Over Van Lier
Het van oorsprong familiebedrijf Van Lier, opgericht in 1815, staat bekend om zijn ambachtelijk, comfortabel schoeisel. De wortels van van lier liggen in het Brabantse Loon op Zand, aan de zogenaamde "Langstraat", het centrum van de toenmalige Nederlandse schoenindustrie. In 1815 begon de familie Van Lier zich toe te leggen op het vervaardigen van hoogwaardige herenschoenen. Deze schoenen, met de hand gemaakt uit lokaal natuurlijk gelooid leer, vonden al snel hun weg naar de gegoede Nederlandse man. De familie Van Lier bleef innoveren en had een open oog voor nieuwe ontwikkelingen in schoentechniek. Met de komst van de stoommachines, werd de productie deels geïndustrialiseerd.Midden vorige eeuw startte Van Lier met het vervaardigen van schoenen volgens de Goodyear maakwijze, uitgevonden door de engelsman Charles Goodyear. Hierbij wordt de zool van de schoen met behulp van een rand aan de schacht genaaid. Dit ambachtelijke proces, waarbij gebruik gemaakt wordt van zeker toendertijd zeer geavanceerde machines, levert de mooiste schoenen, die ook nog zeer duurzaam zijn. Inmiddels resteren er nog slechts enkele Goodyear schoenfabrieken in Europa. Goodyear machines zijn zeldzaam, en de prijzen ervan zijn ongekend hoog. Van Lier bezit meerdere eigen Goodyear productielijnen, die bestaan uit machines die vaak meer dan 50 jaar oud zijn. Door zeer intensief onderhoud zijn die machines in perfecte staat en worden zij nog iedere dag volledig ingezet.


Deze Van Lier schoenen zijn vervaardigd uit plantaardig gelooid leer. Plantaardig looien is een ambachtelijke Italiaanse traditie, gebaseerd op 200 jaar oude recepten gecombineerd met hedendaagse toptechnologie. Plantaardig gelooid leer is volledig biologisch afbreekbaar. Het looien van het leer duurt gemiddeld 100 dagen en geeft een eigenzinnig karakter aan het leer. Kenmerkende onvolmaaktheden in het leer zoals huidplooien en littekens blijven behouden dankzij dit looiproces. Zelfs de kleurschakering van ieder paar schoenen is uniek en door de natuur bepaald.U kunt de schoenen normaal onderhouden met een goede schoenpoets en een zachte borstel.ijn uw schoenen nat geworden, let dan op. Laat uw schoenen langzaam drogen, dus zeker niet bij de verwarming plaatsen want dan verliest het leer zijn natuurlijke.

Van Lier heeft zich altijd bezig gehouden met exclusiviteit en perfectie. Dit geldt ook voor het design van de schoenen. De mannen die Van Lier dragen willen goed gekleed zijn en er modern uitzien, maar ook een persoonlijke interesse in traditie en kwaliteit uitstralen. Dit was in in de beginjaren van Van Lier zo, en dit geldt na bijna tweehonderd jaar nog steeds. Van Lier is een Nederlands bedrijf, dat Nederlandse schoenen maakt. Dit betekent dat Van Lier schoenen staan voor Nederlands design. Nederlands design kenmerkt zich door een open oog en oor voor internationale trends, vertaald in nuchtere ontwerpen van tijdloos modern-klassieke eenvoud. Ook dit designprincipe past Van Lier al twee eeuwen toe. Daarom is ieder paar Van Lier schoen een tijdloos bezit, waarvan u jarenlang plezier zult hebben.

Divide Internetoplossingen

Algemene voorwaarden     Disclaimer     Privacy statement