Naar boven

Podologie Medemblik

Zere voeten, rugpijn, nekpijn?

In de podologiepraktijk Medemblik wordt door Bart van Onzenoort en Linda Oudeman met succes door toepassing van de Podologie methode Derks * de praktijk gerund. De praktijk is gevestigd in de schoenwinkel bij van Onzenoort schoenmode .
Deze methode is gebaseerd op nieuwe inzichten over het ontstaan, het onderzoek en de behandeling van voet en functionele houdingsklachten.
Waarvoor kunt u bij ons podologiepraktijk terecht?
Voor voetpijn, last van de enkel, hielpijn, voetklachten door rheuma, met de voeten naar binnen lopen, zwikken enz.
Voor functionele houdingsklachten, zoals rugpijn nekpijn of pijn in de heupen.

Voor klachten met sporten die gerelateerd zijn aan de voeten zoals zwikken, shin splints, achillespeesklachten.
Voor verkrommingen en standsafwijkingen van de tenen b.v. knokvorming van de grote teen, het kruisen van tenen.
Wat wordt er onderzocht. Het eerste onderzoek bij voetklachten bestaat uit- het vraaggesprek om de klacht verder uit te diepen. Het voetonderzoek om de conditie te beoordelen; het maken van afdrukken en elektronische voetdrukregistratie om de afwikkeling en belasting te beoordelen. Bij houdingsklachten volgt zonodig aanvullend onderzoek door middel van een oppervlakte elektromyogram n (EMG) om de spierspanning te meten en een driedemensoinaal houdingsonderzoek en beenlengte meting.

Als uw klacht voor ons in aanmerking komt dan bestaat de behandeling uit zolen. Geen twee voeten zijn gelijk, daarom ontwerpen voor iederevoet een aparte zool , de zolen worden met de hand in ons atelier vervaardigt. Dit maatwerk is een hele verbetering voor mensen met voetklachten. De 7/8 zool is een zool zonder tenen waardoor de zolen veelal ook in modischeschoenen gedragen kunnen worden.

Podologiepraktijk Medemblik, Bagijnhof 36 Medemblik , 0227-544377      email info@podologiemedemblik.nl                    website podologiemedemblik.nl