Naar boven

Stretchleer van Xsensible

Zomer 2023

 

Ontdek alles over onze gepatenteerde Stretchleer technologie

Met onze schoenen beloven we een optimale loopervaring. De combinatie van evenwicht, stabiliteit en sublieme demping in de gehele zool maakt het verschil. Daarnaast bevat elke Stretchwalker Xsensible Stretchleer. Wat maakt Stretchleer technologie zo bijzonder?

Maximale bewegingsvrijheid

De comfortabele eigenschappen van deze schoenen, wordt gecombineerd met trendy kleuren van het seizoen. De schoenen zijn zeer geliefd, er is inmiddels het miljoenste paar geproduceerd. Niet alleen omdat onze schoenen stijlvol zijn, maar ook omdat je maximale bewegingsvrijheid ervaart wanneer je de schoenen draagt. Hoe dat komt? Het gepatenteerde Stretchleer technologie zorgt voor verbazingwekkende elasticiteit. Daardoor voelt de schoen aan als een tweede huid. Er wordt gebruik gemaakt van 6 lagen, met elk een specifieke en eigen functie. 

Het ontstaan van Stretchleer

Wist je dat het idee achter Stretchleer is ontstaan in het vliegtuig? Stretchleer is dé oplossing voor voeten die langzaam uitzetten in het vliegtuig, maar ook gedurende de dag. Stretchleer is bedacht door Jan Krol, van Nimco. Nimco is nog steeds wereldspeler in de Orthopedie; comfort en maatwerk zijn altijd het uitgangspunt geweest. Stretch werd al veel toegepast in de kledingindustrie, maar waarom nog niet in schoenen? Een eureka moment voor Jan Krol, hij onderzocht meteen verschillende samenstellingen en technieken van leer. Hij kwam bij de huidige combinatie van lagen uit en vroeg hier patent op aan. De techniek maakt het mogelijk dat dit Stretchleer sterk en flexibel is en de combinatie van lagen zorgt voor de optimale pasvorm. Jongere broer Max Krol heeft Stretchleer verder uitgerold bij Xsensible. Nu is Stretchleer niet meer weg te denken uit de collecties van Xsensible

De verschillende lagen van Stretchleer

De buitenste laag is gemaakt van echt leer, dat door een speciale behandeling in Frankrijk wordt bewerkt. Het lamineren en het gebruik van de verschillende materialen hebben invloed op de rekbaarheid. Xsensible kan het Stretchleer precies vormen zoals ze zelf wensen. Dat is ideaal voor het maken van de juiste, comfortabele leest die je van Xsensible gewend bent. Deze combinatie van lagen versterkt elkaar. Extra bijzonder aan Stretchleer? De samenstelling van lycra en latex zorgt ervoor dat het leer in zijn oorspronkelijke vorm terugkeert. Xsenisble noemt dat leer met een geheugen.Geavanceerde technieken

Het ademend vermogen van het Stretchleer zorgt ervoor dat je voeten langer droog blijven, ook als je de schoenen lang draagt. De geavanceerde techniek die in het Stretchleer wordt verwerkt, biedt uitstekende ventilatie. We staan er niet dagelijks bij stil hoe uniek de samenstelling van ons gepatenteerde Stretchleer is, maar we kunnen er wel elke dag van genieten. Xsesible is het enige merk die deze innovatieve samenstelling kan én mag toepassen. De techniek die  verwerkt wordt in het Stretchleer voorzien van 6 gecombineerde lagen, voel je bij elke stap.

 

 

https://www.xsensible.com/ons-verhaal/stories/ontdek-alles-over-onze-gepatenteerde-stretchleer-technologie_77.html