Naar boven

WolkyHet begin van de geschiedenis van WOLKY Schoenen ligt in 1982. De toenmalige Zwolse schoendetaillist, en grondlegger van de WOLKY, Kees Diks wil dan een wat modischer collectie in zijn winkel, waarbij het comfort wel de boventoon moet voeren.Hij besluit dan zelf een aantal modellen te ontwikkelen onder de naam WOLKY Nature Line, waarna in 1989 de WOLKY City Line volgt. Een groep comfortabele, modischesandalen in allerlei sprankelende kleuren met het inmiddels zo bekende unieke verende voetbed van kurk en memory foam.
Later volgen de schoenen met uitneembaar voetbed, en daarmee stopt de ontwikkeling niet. Integendeel, de collectie breidt zich in de loop van de jaren steeds meer uit, en een steeds groter wordende groep klanten vindt de weg naar de WOLKY schoenen .Inmiddels zijn er naast een damescollectie ook een uitgebreide groep herenschoenen, met dezelfde comfortabele pasvorm. Deze herencollectie wordt verkocht onder de naam CLOUD9.En waar WOLKY in de beginfase sterk gericht is op sportief en semi- sportief schoeisel, zijn zij er gaandeweg in geslaagd een volledige collectie neer te zetten. Wij vinden daar sportief en gekleed naast elkaar, in de meest uiteenlopende modellen. Zoals o.a. pumps, westernlook, geklede laarzen in allerlei hoogtes, sportieve boots en schoenen, slippers en sandalen voor de dames. Voor de heren zien we naast “nette” modellen ook sportieve schoenen, in lage schoenen en in boots, en ook hier weer sandalen en slippers.Kortom er is geen enkel excuus om niet meer comfortabel en modieus geschoeid te gaan!

De laatste vernieuwingen die er bij WOLKY zijn, zijn o.a. gericht op het milieuaspect, en ook op dat gebied heeft WOLKY daar een voorbeeldfunctie. Zo is er de Font White Line groep, uitsluitend vervaardigd uit leersoorten, waarbij geen chroom en/of plantenextracten tijdens het looien zijn gebruikt. Daarnaast zijn er groepen, waarvan de zolen van gerecycled rubber zijn gemaakt.Ook een vernieuwing is de Tracker groep. Pure wandelschoenen met soepele zolen, 100% waterdicht van mooie soepele leersoorten. Een genot om in te lopen.